Freshness

"Härligt frisk dessert med vispad limeganache och citronkräm.

- recept Jordi Puigvert Colomer

Vispad limeganache

140 g vit choklad Elianza
5 g gelatinblad (2.5 st)
500 g grädde
120 g limejuice

Värm hälften av grädden. Lägg till gelatinbladen som legat och dragit i kallt vatten. 
Häll detta på chokladen och emulgera. Addera resterande grädde och limejuicen. Blanda ordentligt och förvara sen i kylen under 12 immar. När tiden passerat kan ganachen tas ut, vispas och användas.

Mango och passionsgelé
350 g mangopuré
150 g passionfruktspuré
25 g modifierad stärkelse

Mixa alla ingredienser med hjälp av en stavmixer till dess att du får en tjock och len gelé.


Chokladskal

Runda vita chokladskal av storlek m

Sockerkaka med vit choklad

300 g vit choklad Elianza
150 g äggulor
½ riven citron
250 g äggvita
200 g socker
120 g mjöl

Mixa smöret med den vita chokladen. Lägg till äggulor och rör runt tills smeten är len, gärna i maskin. Under tiden kan du göra en maräng utav äggvitorna och sockret.
Rör sedan ihop de olika smetarna, tillsätt därefter som ett sista steg mjölet och citronskalet.
Blanda försiktigt och häll sedan smeten i en 0.5 cm hög ugnsplåt med bakplåtspapper.
Baka på 180 grader i cirka 10 minuter.

Citronkräm
100 g limejuice
80 g socker
30 g hela ägg
100 g modifierad majsstärkelse

Mixa all ingredienser med en stavmixer. Värm upp till kokpunkten under konstant omrörning. Ta av från plattan och mixa än en gång med stavmixern. Låt stå tills den svalnar.

Hopsättning och dekoration
Skär ut en sockerkaka lite mindre än själva chokladskalet, placera sen i botten av skalet. Spritsa limeganachen ovanpå och jämna ut till plan yta. Dekorera sen (gärna med sprits) citronkrämen och mango/passionsgelén. Förslagsvis kan man använda björnbär, hallon och äppletärningar som garnityr. 

Produkter i receptet

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.