Asian Style

"Idéen till denna pralin fick jag när jag var på kurs med konditorn Jordi Puigvert, där vi gjorde en petit four med just dessa smaker"
Receptet ger ca 64 praliner á 13 gram.

- recept Jonas Nilsson


Gjut dina egna skal i pralinformar, fyll därefter med Yuzukaramell och Matchate-ganache

Choklad till gjutna skal
400g vit choklad elianza
Temperera chokladen enligt följande temperaturer
Smält: 45°C Kyl: 26°C Värm: 29°C

Matchate-ganache
100 g vispgrädde
250 g vit choklad elianza
5 g matchate
15 g invertsocker
35 g smör rumstempererat
15 g citronsaft
1 nypa havssalt

Smält chokladen till 45°C. Koka upp den grädden med invertsockret och matchate.. Slå den varma vätskan över den vita chokladen i tre omgångar och skapa en emulsion. Avsluta sedan ganachen genom att mixa den i en pelarmixer tills den är glansig och slät. Mixa slutligen ner smöret och citronsaften. Smaka av med saltet och fyll upp i spritspåse.

Yuzukaramell
125g socker
25 g glykos
25 g ljust muscovado
50 g vatten
200 g yuzujuice
cest från 2 citroner

Koka socker, glykos och vatten till 160°C. Blanda yuzujuicen med citroncesten och släck sockerkoket i omgångar då reaktionen kan bli ganska kraftig. Koka sedan karamellen till 113°C till allt socker har löst sig och kyl sedan lagen hastigt i ett vattenbad. När temperaturen sjunkit till 30°C sila karamellen genom en finmaskig sil. Fyll sedan upp i spritspåse och spritsa ner karamellen i dina pralinskal till hälften.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.