Pralin - Passion, banan & brynt smör
Butiken

Passion, Banan & Brynt Smör

Recept med spännande smakkombinationer av Sally Zhang, pralinmakerska i Malmö.

Du behöver

Skal

Putsa ren en pralinform (t.ex. CW1433) med hjälp av vodka och bomullspad. Torrputsa än en gång. Temperera vit kakaofärg och stänk i formen med en pensel. Temperera kakaofärg i guld och måla i cirklar med en mjuk pensel. Gjut med mörk choklad Mangaro 65%, ca 400 g. 

Ganache

Bryn smöret och låt svalna.  Koka upp passion- och bananpuré med grädden.  Gör en torrkaramell med socker glykos, slå över puré- och gräddblandningen. Deglacera karamellen och låt koka upp.  Halvsmält mjölkchokladen och slå över vätskan, rör med slickepott i omgångar för en bättre emulsion.  Mixa in smör och salt med stavmixer.  Låt ganachen svalna till minst 25 grader och fyll pralinskalen.

 Låt kristallisera över natten.

 Temperera ca 200 g Mangaro 65% och locka pralinerna. Ställ pralinformen i kyl i ca 20 min.  Kläck ut pralinerna.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.