Michel Cluizels Logotyp

Chokladhuset i Limhamn är stolta över att importera och distribuera den franska chokladtillverkaren Michel Cluizel till den svenska marknaden. På denna sida kan ni läsa mer om varumärket.

Fransk chokladtillverkare med anor


Michel Cluizel är ett av de få familjeföretag i världen som tillverkar sin egen choklad from bean to bar det vill säga med kontroll på hela tillverkningsprocessen, från böna till färdiga produkter. Alla råvaror är av bästa möjliga kvalitet och man garanterar också detta genom sin kvalitetsförsäkran Noble Ingedients. Endast äkta kakaosmör och äkta Bourbon Vaniljstång ingår i chokladen, inga smaktillsatser och inget sojalecitin används. För den förfinade och exklusiva smaken har Michel Cluizel vunnit många priser, både i Frankrike och internationellt. Inte minst singelplantagechokladen, 1er Crus de Plantations från utvalda plantager, har vunnit erkännnande.

Familjen Cluizel har tillverkat choklad sedan 1940-talet, då Michel Cluizel tillsammans med sina föräldrar utvecklade hantverket. Idag är det nästa generation som driver företaget vidare, ständigt i utveckling. Fabriken ligger i Dammville, ett litet samhälle utanför Paris och har 200 personer anställda. De senaste decennierna har inneburit en kraftig expansion på den utländska marknaden efterhand som chokladälskare och yrkesfolk upptäcker den höga kvalitén och det breda utbudet av produkter. Cluizels choklad exporteras nu över hela världen. Vid en visit i Paris så är ett besök i den egna butiken givet, se www.chocolatmichelcluizel.com. Se även Cluizels egna hemsida: www.cluizel.com

En kort introduktionsfilm om Michel Cluizel med svensk textning:Fem utvalda plantager


Michel Cluizel har utvecklat direkta, varaktiga och rättvisa relationer med speciella plantager runt om i världen. Samtliga odlar exceptionella kakaobönor som kan jämföras och njutas i kollektionen ”1er Crus de Plantation”.

Efter varje skörd skickas prover till Cluizel för att kontrolleras och godkännas innan sändningen skeppas iväg. I Frankrike omvandlas sedan bönorna från de olika plantagerna till fem helt olika, särpräglade och karakteristiska choklader. Samtliga plantager odlar trinariobönor vilket gör det möjligt att jämföra de olika chokladerna som påverkas i olika smakriktningar beroende på klimat, jordmån mm på de olika växtplatserna.
Los Ancones

Los Ancones


I hjärtat av Karibien, på Dominkanska Republiken, ligger plantagen Los Ancones.

Sedan 1903 har familjen Rizek odlat kakaoträd här, under beskydd av mäktiga palmer. Man odlar helt ekologiskt och efter skörden av trinitariobönorna jäser de därefter i sex dagar för att sedan sakta torka under solen i torkhus med stora öppningsbara tak. Samtliga ingredienser i denna choklad är till 100% ekologiskt odlade. 67% kakaohalt.Vila Gracinda

Vila Gracinda


Sao Tome är en liten ö framsprungen ur en vulkan vid ekvatorn, belägen  strax utanför Afrikas västkust. I dess vulkaniska jord och i det heta och fuktiga klimatet trivs kakaoträden utmärkt.

Plantagen Vila Gracinda ligger nära havet och den rika aromen från kakaoträden förhöjs ytterliggare av den saltstänkta luften som bildas av atlantens vågor. 67% kakaohalt.Mokaya

Mokaya


Mokaya är det senaste tillskottet i Cluizels "1er Cru" serie. 

Plantagen är belägen i Chiapas-regionen i södra Mexiko, nära gränsen till Guatemala. Mokaya har en lång historia av choklad. Det äldsta fyndet av kakaobönor har nämligen hittats i Mokaya där man har funnit rester av kakaobönor på insidan av några skålar daterade så tidigt som 1650-1500 f.Kr. 

Kakaoplantagen Mokaya följer den lokala traditionen och producerar kakaobönor med utsökt smak och hög halt av Criollo. Samtliga ingredienser är 100% ekologiskt odlade. 66% kakaohalt.Maralumi

Maralumi


I ett ovanligt område för kakao-odling på Papua nya Guinea, norr om Australien ligger plantagen Maralumi. Här , precis söder om ekvatorn växer kakaoträden i ett fuktigt klimat och rik på alluviajord, idealiskt för kakaoodling."Maralumi" (flodandarna) vakar över plantagen som bär deras namn. 64 % kakaohalt.Mangaro


Mangaro


I nordväst på ön Madagaskar, sträcker Mangaroplantagen ut sig längs den frodiga dalen vid Sambirano floden.På Madagaskar är Trinitariofrukterna välkända för sina ljusa bönor,ett säkert tecken på deras släktskap med Criollobönan. Den väldoftande aromen är karakteristisk för Madagaskar. Kakaon som odlas av familjen Ramanandraibe har ekologisk certifiering. 65 % kakaohalt.


Katalog butikskollektion 2017


Här nedan finns en länk till Michels Cluizels katalog med butiksvaror, OBS! Denna upplaga är på tyska/svenska.
Stäng fönster

Chokladhuset i Limhamn - köpvillkor

Inloggning:
För att lägga en order hos oss måste du först skapa ett konto. Klicka på ÅF inloggning och sedan Skapa konto


Priser:
Våra priser anges i svenska kronor, exklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella feltryck.

Minimumorder:
Vid order understigande 1000 kr tillkommer en expeditionsavgift på 50 kr.

Betalningsvillkor:
15 dagar netto från fakturadatum, såvida inget annat överenskommits innan leverans. Vid försenad betalning utgår dröjsmålsränta. För betalningspåminnelse utgår lagstadgad påminnelseavgift med 60:-.

Leveransvillkor: 
Order över 3000 kr levereras fraktfritt. Vid ett ordervärde under 3000 kr tillkommer fraktavgift, 95 kr.

Reklamation:
Reklamation skall anmälas senast en vecka efter fakturadatum.